Jak na nejlepší svatební hostinu v Brně?

Letní období je tradičně nejoblíbenější částí roku, kdy se koná nejvíc svateb. A součástí naprosté většiny obřadů je i svatební hostina. Kde se vlastně tradice svatebních hostin vzala a jak na to, aby šlo pro všechny zúčastněné o nezapomenutelný zážitek?

Dokonalé svatební hostiny Brno

Svatební hostiny dříve

Už ve středověku se pořádaly opulentní svatební hostiny. Cílem bylo ohromit strávníky nejen poté, co ochutnají, ale už při pohledu na bohatě prostřené svatební tabule. Jídlo je součástí rituálů odnepaměti a ani svatba tak v tomto směru není výjimkou.

Na středověké svatební hostině, alespoň pokud se brala šlechta, nechybělo maso. Naši předkové znali alkohol, popíjelo se víno i pivo, a stolu samozřejmě vévodil velkolepý dort. A pozor, sféru sladkostí měli středověcí účastníci podobného veselí dotaženou k dokonalosti. Tehdy se totiž vyráběly cukrovinky tzv. na podívanou. Jednoduše, nejedly se, měly jen hezky vypadat na stole.

Svatební hostiny nyní

Současní snoubenci to mají u pořádání svatební hostiny v tomto směru poněkud jednodušší. Uvědomují si totiž, že prioritou je jejich vlastní přání. Nejen při volbě prostředí a skladbě menu, ale už při samotném zvaní hostů počítají budoucí novomanželé s tím, že si svůj velký den budou chtít prožít tak, aby to odpovídalo jejich přesvědčení.

Pojetí svatební hostiny tak musí ladit například s tím, že budoucí novomanželé jsou vegetariáni a striktně si to přejí respektovat i na své svatbě. Při koncipování takto organizačně náročné události je vhodné mít se kam obrátit pro pomoc.

Svatební hostiny v hotelu Gregor Brno

A právě tu vám dokáže při koncipování svatební hostiny poskytnout personál hotelu Gregor Brno. Při navrhování jednotlivých položek menu je možné se inspirovat již hotovými návrhy, ale také vytvořit si vlastní pojetí. To může být založené na specialitách české i světové kuchyně. Specialitou je pak exkluzivní čokoládová fontána, která se stane ozdobou každé akce.

Svatební hostiny se v hotelu Gregor Brno pořádají zejména v prostorách velkého sálu. Sem se pohodlně vejde až 200 hostů. Sál je možné na vaše přání osadit pódiem, zajistit životu kapelu, případně realizovat po dohodě se snoubenci výzdobu. Aranžmá sladíme do konkrétní barvy a použijeme vámi určené druhy květin. Sál, používaný i jakožto konferenční, je vytápěný a plně klimatizovaný.

Pro komornější svatební hostiny pak nabízí hotel Gregor Brno stejně tak menší salónek, který je určen pro 50 osob. V salonku funguje obsluha, po dohodě s personálem je možné připravit hudbu, zajistit služby konferenciéra. Samozřejmostí je, že jsou prostory opět vytápěné a klimatizované.

Po ukončení svatební hostiny se mohou snoubenci v prostorách hotelu Gregor Brno rovněž ubytovat. Svatební apartmá je pro ně připraveno zcela zdarma. Snídaně se podávají v restauraci, kde je příjemným doplňkem chutných pokrmů i úžasný výhled.

 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.